A helyesen táplálkozó ember ügyel a növényi és az állati eredetű termékek megfelelő arányára, azaz egészséges vegyes táplálékot fogyaszt. A nyerskoszt alapját képező sokféle saláta ebben fontos szerephez juthat, mert táplálkozásfiziológiai jelentősége mellett élvezeti értéke is magas.
A saláták mindenkor jól beilleszthetők a napi étrendbe. Például étkezés előtt, amikor is egyenértékűek egy előétellel, és egészséges, ésszerű módon csillapítják a kínzó éhségérzetet; étkezés közben, mert hasznosabb, élvezezetesebb körítés, mint a zsiradékban sült krumpli vagy a hántolt rizs; vagy étkezés helyett, mert aki hetente többször „salátatálat" iktat be egyegy főétkezés helyett, annak bizonyára nem okoz majd gondot alakjának, testsúlyának megőrzése.
A rendszeres salátafogyasztó természetesebben, könnyebben, helyesebben, tehát egészségesebben táplálkozik, következésképpen jó a közérzete.
Összesen: 8 termék
Gazdag saláta, nem csak lazaccal jégsalátával , hanem uborkával, paradicsommal, parmezán sajttal és krutonnal.
Jégsaláta, uborka, paradicsom, zöldfűszeres dresszing, pirított bacon chips, grillezett falatok és főtt tojás
Gazdag saláta, jégsalátával , garnélával, parmezán sajttal és krutonnal.
Gazdag saláta, jégsalátával , csirkemellel, parmezán sajttal és krutonnal.
Ez egy finom, egészséges, és könnyű saláta a tonhal kedvelőinek. Alapja a tonhal, jégsaláta, uborka, paradicsom, hagyma, fött tojás, olivaolaj és pirított kenyérkocka.
A görög saláta (Horiatiki) a legnépszerűbb saláták egyike. Ízvilága jellegzetes, és nagyon gazdag. Egyediségét a fetasajt, az oliva bogyó és az oregánó kölcsönzi kicsi oliva olajjal.